Indiat raputanud tugev maavärin nõudis inimelusid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

India ja Nepali piiri lähistel leidis eile õhtul aset võimas maavärin, mille tulemusel sai surma vähemalt 53 inimest.

Uudisteagentuuri AFP andmetel mõõdeti kell 18.10 kohaliku aja järgi toimunud maavärina tugevuseks Richteri skaala järgi 6,9 magnituudi. Selle epitsenter jäi 72 kilomeetri kaugusele Kirde-Indias Sikkimi osariigis asuvast Gangtoki linnast.

Maavärinale järgnes kaks kuni kolm tugevat järeltõuget.

Kirde-Indiat raputanud maa-aluseid tõukeid oli lisaks Nepalile tunda ka Bhutanis ja Tiibetis ning tuhande kilomeetri kaugusel asuvas India pealinnas New Delhis.

Vihm ja maalihked raskendavad maavärinas ellujäänute otsinguid eraldatud Himaalajas, vahendas Reuters.

Sikkimi osariigi Shangri-la politsei kinnitas 31 inimese hukkumist. Ülejäänud teated ohvritest pärinevad Nepalist ja Tiibetist.

Tihe pilvisus takistab kopteritel lennata kannatada saanud piirkondadesse. Ametivõimude oletusel võib ohvrite arv suureneda.

Tuhanded sõdurid aitavad päästetöötajaid, kuid paljudesse piirkondadesse ei pruugi nad pääseda enne homset, kuna mitmed mägiteed pole läbitavad.

«Olukord ei näe üldse hea välja,» kommenteeris üks ÜRO katastroofijuhtimise meeskonna liige New Delhis Reutersile. «Minu sisetunne ütleb, et ohvrite ja vigastatute arv suureneb.»

«Inimesed on endiselt paanikas. Me veetsime terve öö tänavatel,» ütles Sikkimi pealinnas Gangtokis elav Pawan Thapa telefonis Reutersile.

Sikkimi osariigi mitmetes piirkondades on sadanud vihma neli ööpäeva järjest ja õhutemperatuur maavärinas kannatada saanud paikades on 8 kraadi Celsiuse järgi.

Varem oli teatatud, et Nepali pealinnas Katmandus sai surma vähemalt viis inimest. Näiteks kolm inimest hukkusid, jäädes Briti saatkonna kokkuvarisenud seina alla.

The Times of India andmetel katkes kannatada saanud piirkondades telefoniside ja purunesid elektriliinid. Kohalike ametivõimude oletusel võib ohvrite arv suureneda, kui saabub informatsioon olukorrast asustatud punktidest, millega seni pole ühendust saadud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles