Transporditöötajad toetavad õpetajate piketti ja palganõuet

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transporditöötajate ametiühingu juht Peep Peterson.
Transporditöötajate ametiühingu juht Peep Peterson. Foto: Peeter Langovits.

Transporditöötajad on õpetajatega solidaarsed ja toetavad nende tänase meeleavalduse nõudeid.

Seejuures ei pea transporditöötajad mõistlikuks riigi eelarvepoliitikat, mis jätab kõik valdkonnad vajalikust lisarahastamisest ilma põhjendusega, et keegi teine ka raha juurde ei saa.

Transpordi Ametiühingu hinnangul mõned valdkonnad on juba palju aastaid olnud kriitiliselt alarahastatud ning seda ka aegadel, mil riigi majandusnäitajad ja eelarve oleks rahastamist ilma probleemideta võimaldanud.

«Ühiskonna töö on nendele puudujääkidele osutada ning valitsuse asi ühiskondlikku märguannet kuulda võtta,» leiavad transporditöötajad täna õpetajatele saadetud toetusavalduses.

Transpordi Ametiühingu juhatuse esimehe Peep Petersoni sõnul teavad nad väga hästi, mida õpetajad tunnevad ja kiidavad nende südikust palgaprobleemi lahendamisel.

Ta lisas, et samas olukorras on ka näiteks Transpordi Ametiühingusse kuuluvad kiirabiautojuhid ja ROTALisse kuuluvad päästjad ning kõik need palgataotlused tuleb valitsuses ja riigikogus väga tõsiselt lauale võtta.  

Petersoni sõnul ei usu ta, et majandus saaks kaugele areneda, kui inimestel pole haridust ja tervist ja turvatunnet.

«Inimestesse tuleb investeerida, muidu pole Eestis õiget elu ja arengut loota,» ütles Peterson.

Transpordi Ametiühing pöördus täna ka ise riigikogu liikmete poole, et tuletada meelde kiirabiautojuhtide palganõuet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles