Haridustöötajad: me ei saa leppida sellise suhtumisega

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikett õpetajate palganõudmiste toetuseks
Pikett õpetajate palganõudmiste toetuseks Foto: Toomas Huik

Eesti Haridustöötajate Liidu juhi Sven Rondiku hinnangul ei saa haridustöötajad leppida suhtumisega, kus nende probleemi peetakse prioriteetseks ja lubatakse erinevaid asju, kuid ei tehta midagi.

Rondiku sõnul lõppesid tänased palgaläbirääkimised, milles osales ka haridusminister Jaak Aaviksoo, nulliga, sest minister teatas, et riigieelarves vahendeid pole ja järelikult jääb õpetajate puhul kehtima 2008. aasta palgatase.

Rondiku väitel soovitas Aaviksoo kohalikel omavalitsustel otsida lahendusi, kuidas õpetajatele rohkem maksta, kuid Rondiku hinnangul pole see reaalne plaan, sest neilgi pole vahenditega laiata.

Edasi kavatsevad haridustöötajad riigieelarve menetlemist täpselt jälgida ja edasi toimetada. Näiteks on planeeritud volikogu, millest kutsuti osa võtma maakondade ja linnade esindajad, et tegevuskavasid arutada.

«Õpetajaskond rahule ei jää ja ei saagi jääda,» sõnas Rondik. «Kui räägitakse, et meie palgaküsimus on prioriteet, siis peaks see kunagi lahenema.»

Streikimisele haridustöötajad Rondiku sõnul veel ei mõtle, sest neid on nad ka varem korraldanud ja streiki peetakse siiski viimaseks vahendiks.

«Kui tahetakse raha leida, siis leitakse. Kui lõdva käega aidatakse Kreekat paari miljardiga, siis need väikesed rahad leitakse ka,» arvas Rondik. «Enne valimisi olid kõik kahel käel nõus.»

«See asi nii ei jää, me ei saa leppida sellise suhtumisega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles