Laaneots süüdistustest mereväe kohta: see on laim

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja Ants Laaneots.
Kaitseväe juhataja Ants Laaneots. Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees

Kaitseväeringkondades ringleb suvest saadik kiri, milles endine mereväeohvitser süüdistab mereväge selles, et seal tarvitatakse töö ajal alkoholi, ahistatakse seksuaalselt naisi, lokkab korruptsioon, eelistatakse omasid ning mõnitatakse teenistuskaaslasi. Kriitikatuld annab mees mitme isiku, teiste seas praegu välismaal õppiva mereväe ülema Igor Schvede pihta. Kaitseväe juhataja Ants Laaneots peab süüdistajat haigeks inimeseks.

«See on psüühiliselt haige inimese kiri,» ütles Laaneots. «Kui te tervet teksti näeksite, saaksite ise aru. See on ilmselt ülimalt kibestunud, pettunud, psüühiliselt tasakaalutu inimene, kes sellepärast ära läkski. Nö «staarihaigusega» inimene.»

«Ma lugesin selle kirja läbi ja nii meie kui merevägi on seda uurinud, aga see on suures osas laim,» kinnitas Laaneots. «Võibolla tuleks mõelda, et isegi ta kohtu alla anda. Olen uurinud tema kaasvõitlejate arvamust temast, ta on tasakaalutu psühholoogiaga.»

«Kui tema kirja lugeda, siis pole mereväes ühtegi head inimest. Seal on kõik kurjategijad, joodikud – selliste küsimustega tegeleb nii kapo kui sõjaväepolitsei,» ütles Laaneots. «Millegipärast nad ei leia vigu.» Laaneotsa sõnul uuritakse selliseid süüdistusi alati, kui signaalid tulevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles