Politsei Sonda võimutüli uurima ei hakka

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sonda vallavanem Andrea Eiche vallamaja ees.
Sonda vallavanem Andrea Eiche vallamaja ees. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Politsei ei hakka uurima Ida-Virumaa Sonda vallajuhi Andrea Eiche tegevust, kellele vallavolinik Kaupu Tihvan pani süüks korruptiivset käitumist.

Ida prefektuur ei algatanud Kaupo Tihvani avalduse alusel kriminaalmenetlust ning selle mittealustamise kohta sai avaldaja vastavasisulise teate, ütles Ida prefektuuri pressiesindaja Kristina Kostina Postimees.ee'le.

Tema sõnul kaalus politsei samuti väärteomenetluse alustamise võimalust korruptsioonivastase seadusega ettenähtud õigusrikkumiste järgi, kuid väärteo asja koosseis siiski puudus.

Kui avaldajat ei rahulda politsei poolne otsus, siis tal on võimalus see edasi aevata prokuratuuri.

Sonda vallavolikogus opositsiooni kuuluv Kaupo Tihvani sõnul tekkis temal ning teisel volikogus opositsiooni kuuluval liikmel, endisel vallavanemal Ivo Tederil korruptsioonikahtlus siis, kui nad tutvusid 2006. aastal valla tellitud teede hooldamise ja remondi ning lumekoristusega seotud tööde eest makstud summadega.

Mehed tegid avalduse nii Viru ringkonnaprokuratuurile kui ka kaitsepolitseisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles