Sisekaitseakadeemia loob haiglatele tuleohutusalase koolitussüsteemi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglapalat.
Haiglapalat. Foto: Priit Simson / Postimees

Riigihanke võitnud sisekaitseakadeemia loodava süsteemi peamiseks eesmärgiks on tõsta haiglate ja hooldekodude töötajate suutlikkust tuleohu korral kiiresti ja adekvaatselt tegutseda ning tagada ladusam koostöö päästemeeskonnaga.

Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Taburi sõnul on akadeemia eksperdid viimasel ajal põhjalikult analüüsinud täna kehtivate tuleohutusnõuete asjakohasust ning nende nõuete täitmist eelkõige avalikes asutustes, nagu seda on haiglad ja hooldekodud, teatas kool oma pressiteates.

«Kui evakuatsiooni harjutamise vajalikkuses täna keegi loodetavasti enam ei kahtle, siis kindlasti vajavad täiendamist nende asutuste personali tuleohu vähendamisealased teadmised ja oskused, et kriitilises olukorras oleks tekkiv kahju võimalikult väike,» avab rektor Tabur koolitussüsteemi loomise tagamaid.

Riigihanke eesmärgiks on luua haiglate ja hooldekodude tuleohutusalane koolitussüsteem, mis võtab arvesse nende asutuste eripärad ja funktsioonid. Süsteem peab andma personalile teadmised tulekahju tekkepõhjustest, arengutest ja tagajärgedest, esmastest kustutusvahenditest ja nende kasutamisest, koostööst päästemeeskonnaga ning haiglate ja hooldekodude jaoks sobivaimatest evakuatsioonilahendustest ja –vahenditest, nagu näiteks pääsevaip, - tekk jne.

«Esimene samm projekti elluviimisel on kaardistada haiglate ja hooldekodude personali ja klientide tuleohutusalane teadlikkus ning oskused. Lisaks viime end kurssi teiste riikide, nagu näiteks Inglismaa, Hispaania, Soome, Poola samalaadse valdkonna koolituskorraldusega,» annab ülevaate projekti algustegevustest riigihanke akadeemia poolne kontaktisik, päästekolledži tuleohutusjärelevalve õppetooli lektor Kadi Luht.

Hanke täitjateks on Sisekaitseakadeemia kaasanud ka sotsiaalministeeriumi ja haiglate töötajad. Lepingut rahastatakse Eesti-Šveitsi koostööprogrammi projektist «Looduskatastroofide ärahoidmine ja ohjamine – tuleohutuse suurendamine Eesti ööpäevaringses kasutuses olevates ravi- ja hoolekandeasutustes».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles