Keskerakond asus võtma töölepinguseaduse arutelul vaheaegu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonda reklaamivad õhupallid..
Keskerakonda reklaamivad õhupallid.. Foto: Peeter Langovits.

Töölepinguseaduse eelnõule üle saja muudatusettepaneku esitanud opositsiooniline Keskerakond alustas kolmapäeval eelnõu teisel lugemisel paranduste hääletamise eel vaheaegade võtmist.


Esimese kümneminutilise vaheaja võttis keskfraktsioon kella 18.40 ajal enne kolmanda muudatusettepaneku hääletamist ning tegi sama ka neljanda muudatuse hääletamise eel.

Keskerakonda kuuluv õiguskomisjoni aseesimees Kalle Laanet ütles pärastlõunal, et töö käigus selgub, kas fraktsioon paneb hääletusele kõik muudatused ja kas seejuures kasutatakse ka võimalust võtta hääletuste eel kuni kümme minutit vaheaega.

Oma parandusettepanekud on lubanud täiskogus läbi hääletada ka opositsiooniline Rahvaliidu fraktsioon, kelle esitatud 19 muudatusest kuulub hääletamisele 17. Rahvaliidu pressiesindaja Manuela Pihlapi sõnul ei kavatse fraktsioon vaheaegu võtta, küll aga tehakse riigikogule ettepanek eelnõu teine lugemine katkestada.

Juhul kui riigikogu töölepinguseaduse eelnõu teise lugemise siiski lõpetab, jõuab see nädala pärast lõpphääletusele.

Teise lugemise eel esitati eelnõule kokku 160 muudatusettepanekut, millest 103 esitas Keskerakonna ja 19 Rahvaliidu fraktsioon. Ühe muudatuse tegi ka opositsiooniliste roheliste fraktsioon ning ülejäänud 37 õiguskomisjon.

Muu hulgas viis õiguskomisjon ametiühingute keskliidu vastuseisust hoolimata eelnõusse muudatuse, mis jõustab seaduse algselt kavandatud 2010. aasta jaanuari asemel tuleva aasta 1. juulil.

Valitsus esitas palju vaidlusi tekitanud töölepinguseaduse eelnõu riigikogu menetlusse selle aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles