Roosimägi: kaitseministeerium peaks moodustama sõltumatu komisjoni

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Roosimägi.
Urmas Roosimägi. Foto: Urmas Luik

Kaitseministeerium peaks moodustama sõltumatu komisjoni, mis uuriks endise mereväelase süüdistusi, ütles endine maaväe staabiülem brigaadikindral Urmas Roosimägi, nentides, et mereväes asjad päris korras ei ole.

Mereväest lahkunud mees kirjutas oma lahkumisankeedis, et mereväes lokkab onupojapoliitika, alkoholism, inimeste ahistamine ja mõnitamine.

«Mees, kes seda kirjutas, on küllaltki ekstsentriline noor mees, kes on endast väga heal arvamusel. Aga välja on toodud küllaltki rängad süüdistused,» ütles Roosimägi. «Minu isiklik arvamus on, et kaitsevägi ei peaks seda ise uurima. Kaitseministeeriumi tasandil tuleks luua sõltumatu komisjon ja fakte uurida.»

Roosimägi rõhutas samas, et kui inimene käib nii ränkade süüdistustega välja, siis peab ta olema oma sõnade eest alati valmis ka kohtus vastutama.

«Võin omalt poolt öelda, et kus on suitsu, seal on ka tuld. Tühja koha pealt ei saa kunagi kedagi süüdistada,» möönis Roosimägi siiski. «Mina isiklikult arvan, et päris korras need asjad seal ei ole.»

Kas need süüdistused tulid Teile üllatusena? «Ei tulnud,» vastas Roosimägi. «Miskit võib olla. Aga seda peab uurima sõltumatu komisjon.»

Roosimägi ütles, et see juhtum mõjub kaitseväe mainele väga kahjustavalt ja laastavalt.

«Võib tekkida ahelreaktsioon, et endised ajateenijad hakkavad informatsiooni panema Delfisse või Facebooki või kuhu iganes,» pakkus Roosimägi. «Ja see ei pruugi olla tõde.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles