Olari Taal: palga tõustes võiks kuluhüvitis langeda

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Taal.
Olari Taal. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kui nad mõtlevad seda tõsiselt, et põhiseaduse tõttu on ebaõiglane, et nad ei saa ise oma palka vähendada, siis nad võiksid vähendada kuluhüvitisi. Ja vähemalt samas summas, mis nende palk tõuseb. See oleks õiglane, arvas ärimees, endine riigikogu liige Olari Taal.

Mina arvan, et mingid kuluhüvitised peavad olema. Mingid tööga seotud kulutused on ju olemas, kuigi nad on suht-koht väiksed. Vähemalt minul olid nad peaaegu olematud Kuluhüvitisi on võimalik jämedates joontes välja arvutada. Ei pea ju sõitma bensiiniröövlist džiibiga. See, milleks on kuluhüvitis, see on normaalne keskklassi auto. Kui palju üks riigikogu liige sõidab? See, kes elab Võrumaal, sõidab rohkem. Tallinnas elav sõidab kindlasti vähem, ta ei pea laupäeval ju oma suvekodusse sõitma selle eest. Neid asju on võimalik kindlasti väga lihtsalt, paari tunni jooksul jämeda arvutusega kindlaks teha. Ega mölapidamatust ei peaks ka maksumaksja kinni maksma, et inimene muudkui räägib. Ei pea olema nii, et kogu autoliisingu maksab maksumaksja. Maksumaksja peaks maksma vaid selle osa eest, mis kulub tööks. Kui kroonides rääkida, siis täna on rääkimine suhteliselt odav, mõni tuhat krooni telefonile, autokuludeks 3000, 4000. Kindlasti mitte rohkem. Ja paneme veel 30 protsenti igaks juhuks otsa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles