Mahlased kalkunilihapallid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahlased kalkunilihapallid
Mahlased kalkunilihapallid Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

350 kcal

400 g kalkunihakkliha

200 g külmutatud maisiteri

5 viilu rõstsaia, eemalda koorik

1 muna

4 varretäit rohelist sibulat või murulauku

2-3 sl lehtpeterseli, hakitud

2 ½ tl  jahvatatud vürtskööment (cumin)

1 ½ tl soola, musta pipart

2 küüslauguküünt, purustatud

Lisandiks : 250 g kuskussi, 2 sl void (valmista kuskuss pakendil oleva juhise järgi ja lisa või), pisut oliiviõli ja 1 sidruni mahl

Meelepäraseid aedvilju (peet küüslauk, porru, suvikõrvits, paprika, tsilli) tükelda ja nirista üle oliiviüliga. Puista peale oliiviõli ja küpseta 200 kraadises ahjus u. 30-40 min.

Serveerimiseks soovi korral koriandrit või lehtpeterselli, hakitud.

Tükelda sai ning vala peale ½-3/4 dl vett. Kui saikenasti niiske, vala üleliigne vesi ära ja vajadusel pigista saiast vett ka lisaks välja. Kuumuta pann ja tõsta maisiterad pannile. Küpseta neid seni kuni terad saavad mõnest kohast kuldse serva- Lase jahtuda. Sega need siis kotletitainasse kõikide kirjas olevate ainetega.  Sõtku ühtlaseks ja vormi pallid või kotletid. Prae need kuumas õlis mõlemalt poolt kuldpruunisk ja krõbedaks. Aseta fooliumi alla.  Kui teed kotlette, küpseta neid 180 kraadises ahjus peale praadimist lisaks 7 minutit.

Serveeri kuskussi ja ahjuaedviljadega. Nirista peale oliiviõi ja sidrunimahla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles