ERR.ee: pronksöö väidetavad korraldajad on juba piisavalt türmis olnud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokuröri hinnangul on pronksöö väidetavad korraldajad juba piisavalt vangikongis istunud.
Prokuröri hinnangul on pronksöö väidetavad korraldajad juba piisavalt vangikongis istunud. Foto: Corbis / Scanpix

Riigiprokuröri arvates on pronksöö korraldamises süüdistatavatele reaalse vangistuse nõudmine põhjendamatu, sest kolm kohtualust on juba varasemalt vahi all olnud.

Riigiprokurör Triin Bergmann nõuab aprillirahutuste korraldamises süüdistatavatele Dmitri Linterile, Maksim Revale, Dimitri Klenskile ja Mark Sirõkile karistuseks tingimisi vangistust kolme kuni nelja aastast vangistust kolme aastase katseajaga, kuigi seadus lubaks küsida kuni viis aastat reaalset vangistust, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat». 

«Prokurör peab karistust taotledes lähtuma seadusest, mitte emotsioonidest,» sõnas Bergmann.

Ta lisas, et määravaks sai asjaolu, et kolm kohtualust on juba eeluurimise ajal vanglas viibinud ning nende uuesti vanglasse saatmine oleks Bergmanni sõnul põhjendamatu.

Kui mehed süüdi mõistetakse, soovib prokurör nad jätta kriminaalhooldaja valvsa pilgu alla jätta.

«Kriminaalhooldaja peaks neile leidma sobiva programmi, mis aitaks integreeruda ühiskonda ja mõista Eesti väärtusi,» ütles Bergmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles