Kohtu kõlariapsu tagamaad said selgeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reiljani Lintide kuulamine
Reiljani Lintide kuulamine Foto: TV3

Harju maakohus selgitas välja, miks Villu Reiljani, Tarmo Silla ja Aivo Pärna 5. detsembri kohtuistungil kuulatud helisalvestised kostsid saali ukse kohal koridoris olevasse kõlarisse.


Kohtusaalis toimuv jõuab koridori vaid juhul, kui saalis olev võimendi ja koridoris olev kõlar on sisse lülitatud. Audioseadmete ülevaatamisel tuvastati, et lisaks heli võimendamiseks kohtusaali kõlaritesse ettenähtud kanalile oli sisse lülitatud ka kanal kohtusaali ukse taha paigaldatud kõlarisse.



Turvasalvestiste ülevaatamisel selgus, et riigiprokurör Triin Bergmann tõusis kolmel korral oma laua tagant ja lülitas midagi võimendis. Pärast viimast lülitust hakati kuulama helisalvestisi. Veidi aega pärast seda keeras saali ukse taga oleva kõlari helitugevuse reguleerimise nuppu koridoris olnud mees, kes on kohtu pressiesindaja sõnul telekanali TV 3 operaator.



«Fuajee kõlarit saab sisse-välja lülitada ainult võimendi vastavast klahvist ja hääle valjuks keerata kõlaril olevast nupust. Videosalvestiselt on näha, et seda kõlarit ei puudutanud keegi enne teleoperaatorit,» leidis kohus. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles