Ministeerium ei kavatse mereväe juhtumi uurimiseks komisjoni moodustada

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti mereväe lipp Admiral Pitkal.
Eesti mereväe lipp Admiral Pitkal. Foto: Peeter Langovits

Kui endine maaväe staabiülem brigaadikindral Urmas Roosimägi ütles, et kaitseministeerium peaks moodustama sõltumatu komisjoni, mis uuriks endise mereväelase süüdistusi, siis kaitseministeeriumi väitel toimub järelevalve niigi.

Mereväest lahkunud mees kirjutas oma lahkumisankeedis, et mereväes lokkab onupojapoliitika, probleemiks on alkoholi tarvitamine töö ajal ja tööruumides ning ahistatakse ja mõnitatakse inimesi.

«Minu isiklik arvamus on, et kaitsevägi ei peaks seda ise uurima. Kaitseministeeriumi tasandil tuleks luua sõltumatu komisjon ja fakte uurima,» ütles Roosimägi.

Küsimusele, kas ministeerium kaalub sõltumatu uurimiskomisjoni moodustamist, vastas kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet, et ministeerium teostab teenistuslikku järelevalvet kõikide oma valitsemisala asutuste üle pidevalt ja sõltumata mistahes kaebekirjadest.

«Arusaadavalt oli kaitseministeerium sellest ringiliiklevast kirjast teadlik enne, kui juhtumi vastu tekkis avalik huvi,» märkis ta. «Kaitsevägi on andnud selle juhtumi kohta kaitseministeeriumile selgitused.»

Kuimet lisas, et kirjas esitatud väiteid on uurinud nii kaitseväe peainspektoriteenistus kui ka sõjaväepolitsei ning kaitseväe juhataja kinnitusel on suurem osa nendest väidetest osutunud valedeks.

«Kaitseministeeriumi hinnangul on sellise tooni ja keelekasutusega hinnangute andmine oma endise teenistuskoha ja teenistuskaaslaste kohta kahetsusväärne,» sõnas Kuimet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles