Cosmopolitan võitleb HIVga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cosmopolitani peatoimetaja Merle Liivak
Cosmopolitani peatoimetaja Merle Liivak Foto: Marina Puškar

Ajakiri Cosmopolitan ja Terve Eesti Sihtasutus kutsusid eile kokku muusikud Eda-Ines Etti, Mai Leemeti ja Jana Kase, moedisainerid Karolin Kuusiku, Ester Kannelmäe ja Liisi Eesmaa, fotograaf Laura Kallasvee, saatejuht Elis Aunaste ja teised tuntud naised, et teavitada neid HI-viirusega nakatumise ohtudest.


Cosmopolitani peatoimetaja Merle Liivaku sõnul ei piisa probleemi tõsiduse mõistmiseks enam tavapärastest sotsiaalkampaaniatest. «Kui trendisuunajad pühendavad kaks tundi oma ajast koolitusele ja sellega seotud mõttevahetusele, aitavad nad oma laia suhtlusringkonna kaudu kindlasti kaasa sõnumi jõudmisele suurema hulga naisteni,» avaldas Liivak lootust.



Terve Eesti Sihtasutuse juhataja Mairi Jüriska sõnul nakatub värskete andmete kohaselt Eestis HIVga üha enam naisi, neist pooled saavad diagnoosi rasedana.



Esimesel omataolisel koolitusel räägiti HIV-epideemia ulatusest Eestis, sellest, miks naistel on suurem oht nakatuda, kuidas nakatumist vältida, kuidas partneriga HIVst ja kaitsevahenditest rääkida, kuhu vajadusel testima minna ning millised on levinumad HIVga seotud müüdid.


«Usun, et iga üritusel osalenu oskab oma HIVga nakatumise riske palju paremini hinnata ning peab kondoomi kasutamist enesestmõistetavaks,» lisas Liivak. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles