Samost: riigikogulane ostku auto, mis inimesi ei ärrita

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Pm

Hea soovitus nii firmajuhile kui poliitikule on see, et ostke auto, mis inimesi ei ärrita, ütles BNS Grupi juhatuse esimees Anvar Samost.

«Ringvaade» uuris, milliste autodega rahvaesindajad sõidavad. Kallimate sõidukitega paistsid silma näiteks Jüri Jaanson, kelle Audi A6 liisingmakse on kuus 640 eurot, Taavi Rõivas, kelle sama marki auto maksab kuus 500 eurot ja Priit Toobal, kelle 2009. aasta BMW 520 liising on kuus ligi 400 eurot, vahendas ERR Uudised.

Anvar Samosti sõnul ei ole riigikogulaste auto mark ja maksumus ülitähtis küsimus, sest sellise ameti puhul on sõiduki olemasolu tõenäoliselt otstarbekas. Eesti rahvasaadikud sõidavad tema hinnangul võrdlemisi tagasihoidlike autodega.

«Eestis millegi ülimalt luksuslikuga keegi ei sõida,» nentis ta. «See on omaette küsimus, kas riigikogu liikmed peaksid ka oma tarbimisharjumuste poolest jälgima, mis on valijatele võimalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles