Kõuts: süüdistusi mereväe vastu tuleb uurida

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kõuts.
Tarmo Kõuts. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Endine kaitseväe juhataja admiral Tarmo Kõuts leiab, et kindlasti tuleb läbi viia uurimine eksmereväelase kirjas toodud väidete suhtes.

«Niipalju kui mina tean, ei kirjutanud mees oma ülikriitilist kirja avalikkusele, vaid märgukirjana mereväe juhtkonnale, ning see, et kirjutatu niimoodi «jalutama läks», on omaette teema,» ütles Kõuts Saarte Häälele.

«Praegu peab ikkagi sõltumatu komisjon tema esitatud väited üle vaatama ning vastavalt tulemustele tuleb kaitseväe vastavatel institutsioonidel, alates peainspektorist ja lõpetades mereväe ja kaitseväe juhtkonnaga suhtuda nendesse väidetesse konstruktiivselt ja tõsiselt,» märkis Kõuts.

«Kui väited osutuvad faktideks, tuleb vastavalt reageerida.»

Sel nädalal jõudsid avalikkuse ette endise mereväeohvitseri väited, et Eesti mereväes lokkab onupojapoliitika ja alkoholism, inimesi ahistatakse ja mõnitatakse. Laevastiku ohvitseride klubi kaalub mehe kohtusse andmist, mees kinnitab aga, et kohut ta ei pelga.

Lisaks ohvitserile viitas võimalikule korralagedusele mereväes ka tänases Õhtulehes anonüümseks jääda soovinud ajateenija.

«Käisime Kopli keldripoes, automaat koos viinapudelitega kilekotis kolksumas,» meenutas ajateenija aastatetaguseid juhtumeid, öeldes, et 15 aastat tagasi polnud Laine-nimelisel mereväe alusel eriti muud teha kui juua.

«Aeg-ajalt käisime varusid täiendamas. Automaati ei saanud järelevalveta jätta ja nii me siis jalutasimegi mööda Tööstuse tänavat, relv koos pudelitega kotis kolksumas,» kirjeldas mees.

«Laeva komandör töötas ööklubis turvamehena ja hommikuti laeva ilmudes magas poole päevani.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles