Eestlased tegid Helmandis kahjutuks 17 isevalmistatud lõhkekeha

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-12 liikmed tänavu suvel Afganistanis
Estcoy-12 liikmed tänavu suvel Afganistanis Foto: mil.ee

Afganistanis Helmandi provintsis teenivad Eesti kaitseväelased leidsid ja tegid kahjutuks viimasel kahel päeval lõppenud operatsioonide käigus 17 isevalmistatud lõhkekeha.

«Statistiliselt pole Eesti kaitseväelased kunagi poole aasta jooksul sellises koguses lõhkekehi kahjutuks teinud,» ütles Eesti kontingendi ülem kolonelleitnant Anto Kergand. «Leitud ja kahjutuks tehtud lõhkekehade arv näitab ühest küljest Eesti kaitseväelaste tublit tulemuslikku tööd, teisalt aga selle ala ohtlikkust, kus Eesti kaitseväelased tegutsevad.»

Estcoy-12 kaitseväelased on mais alanud teenistuse jooksul leidnud 97 isevalmistatud lõhkekeha ning kolm suuremat ja kaks väiksemat lõhkekehade valmistamise vabrikut.

Eesti jalaväekompanii peamised ülesanded on domineerida oma vastutusalal, kindlustada kohaliku kogukonna turvalisus ning jätkata koostööd Afganistani julgeolekujõudude ja valitsusega.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetuselemendist, lähikaitsemeeskonnast, staabiohvitseridest ja staabiallohvitseridest. Kokku teenib Afganistanis ligi 165 kaitseväelast.

Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles