Haapsalus hukkunute lähedased pole uurimise lõpetamist vaidlustanud

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu lastekodu
Haapsalu lastekodu Foto: Joonas Kiisler

Vaatamata meedias levinud väidetele, pole Haapsalu Lastekodu põlengus hukkunud inimeste lähedased tänahommikuse seisuga kriminaalmenetluse lõpetamise määrust vaidlustanud.

Haapsalu Lastekodu hoolekogu esimehe Sirje Rehkalti sõnul on temagi kuulnud, et hukkunute lähedased kavatsevad määruse vaidlustada ja on võtnud advokaadi.

«Et nii suur õnnetus ja süüdlast polegi,» selgitas ta.

Samas tõstis Rehkalt esile, et määruse vaidlustamiseks on aega kümme päeva.

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo lõpetas prokuröri nõusolekul kriminaalmenetluse kümne inimese hukkumise toonud Haapsalu lastekodu põlengu kohta, sest kuriteo toime pannud isikut polnud võimalik tuvastada. Otsusest teatati 14. septembril.

«Ei õnnestunud kindlaks teha,  kas tegu oli süütamise või hooletusega lahtise tulega ringikäimisel,» rääkis Lääne ringkonnaprokurör Indrek Kalda.

Uurimine tuvastas, et näiliselt turvalises lastekodus eirati lastekodu sise-eeskirja, samuti oli puudusi tulekahjuohutuse järelevalves. Uurimine ei tõestanud siiski, et need puudujäägid oleksid otseselt tulekahju põhjus. Šokeerivalt suurt ohvrite arvu oleks mitut eksimust vältides saanud siiski vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles