Noori arste loodetakse kohalikesse haiglatesse meelitada toetuse abil

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väiksemad haiglad on kimpus uute arstide leidmisega.
Väiksemad haiglad on kimpus uute arstide leidmisega. Foto: Caro / Scanpix.

Järgmisest aastast hakkavad kohalikesse üldhaiglatesse tööle minevad noored arstid saama lähtetoetust, milleks tuleva aasta riigieelarves on ette nähtud kokku 150 000 eurot.

Toetus ei ole mõeldud Tartu ja Tallinna haiglates tööle asujatele, vaid just noorte arstide suunamiseks kohalikesse haiglatesse väljaspool suurimaid tõmbekeskusi.

«Loodame, et see on üks samm, et saaksime noortele arstidele muuta Eestis töötamise atraktiivsemaks,» märkis sotsiaalminister Hanno Pevkur tänasel valitsuse pressikonverentsil.

Sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna nõunik Pille Saar selgitas Postimees.ee’le, et noore arsti lähtetoetuse regulatsioon on hetkel ettevalmistamisel ja täpsemad üksikasjad selguvad mõne aja pärast.

Praeguseks on selge see, et määratakse ka tähtajad, mille jooksul noor arst peaks kohalikus haiglas töötama, et toetuse saajaks kvalifitseeruda.

Viis arsti

Arstide põud väiksemates haiglates ja perearstikeskustes on märkimisväärne ning omavalitsused teevad omalt poolt jõupingutusi, et noori arste tööle kutsuda.

Näiteks kirjutas ajaleht Meie Maa, et eeloleval nädalavahetusel on Saaremaale oodata bussitäit Tartu ülikooli arstiteaduskonna tudengeid ja residente, kes tutvuvad kohalike kutsel sealsete elamis- ja töötamisvõimalustega.

MTÜ Saaremaa Arstide Seltsi taotlusel valminud projekti «Noored arstid Saaremaale» raames külastavad tudengid ja residendid Kuressaare perearstikeskust ja linna haiglat ning tutvuvad perearstitööga valdades.

Märtsi seisu statistika kohaselt on viimase viie aasta jooksul üld- ja kohalikesse haiglastesse põhikohaga tööle läinud vaid viis residentuuri lõpetanud eriarsti. Samas töötavad üldhaiglates ka arstid, kes osaajaga töötavad mõnes suuremas haiglas ja teevad osaajaga valveid või vastuvõtte üldhaiglas, samuti käivad enamikes üldhaiglates residendid regulaarselt teenust osutamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles