Kaitseministri nõukoda asub juhtima Leo Kunnas

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Kunnase hinnangul ei tohiks kaitseringkondasid kindlasti kaotada.
Leo Kunnase hinnangul ei tohiks kaitseringkondasid kindlasti kaotada. Foto: Toomas Huik

Kaitseminister Mart Laari poolt kokku kutsutud kaitseministri nõukoda asub juhtima reserv-kolonelleitnant Leo Kunnas.

Kunnas ütles Postimees.ee’le, et pärast kaitseministri ettepanekut võttis ta endale väikese mõtlemisaja. «Mõtlesin, kuidas seda tööd korraldada, et sellest ka mingit kasu oleks.»

Ka nõukoja eelmisesse koosseisu kuulunud Kunnase hinnangul tuleks nõukoja tööd tõhusamalt korraldada. «Selle eest ma kannan küll hoolt, et kõik, kaasaarvatud ka need, kelle arvamus minu omaga ei ühti, saaksid oma arvamust avaldada,» märkis ta.

Kunnase sõnul on nõukogu eesmärgiks ministrile professionaalse nõu andmine. «Nõukoja eesmärk ei ole kindlasti töötada konsensuslikul põhimõttel, kasu peaks avalduma erinevate inimeste erinevas kompetentsis ja nõuannetes,» lisas ta.

Nõukoja esimeheks saamine ei mõjuta Kunnase sõnul kuidagi tema sõltumatust ning kaitsepoliitika-teemalisi arvamusartikleid kavatseb ta jätkuvalt avaldada.

Mart Laar nentis, et Eesti riigikaitses toimuvad praegu põhimõttelised muudatused, kus lisaks kaitseministeeriumi ja kaitseväe ekspertiisile tasub nõu küsida ka nii-öelda süsteemivälistest spetsialistidelt. Nõukoja eesmärk on analüüsida erinevaid valdkondi Eesti kaitse- ja julgeolekupoliitikas, nõustada kaitseministrit ning seeläbi kaasata riigikaitse arendamisse erinevaid inimesi ja mõtteviise.

Nõukotta kuuluvad Mati Raidma, Leo Kunnas, Iivi Anna Masso, Leo Mõtus, Erik Reinhold, Erik Männik, Aivar Riisalu, Hannes Toomsalu, Toomas Luman, Toomas Peek, Jaak Valge, Eerik-Niiles Kross, Toomas Hiio, Raivo Tamm, Tõnu Tannberg, Lauri Mälksoo, Vello Väinsalu ja Martin Hurt.

Sarnane koostöökoda tegutses alates 2008. aastast ka tollase kaitseministri Jaak Aaviksoo nõuandva institutsioonina. Uus nõukogu koosseis kogunes esimest korda eile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles