Lõppes Scoutspataljoni õppus BAM

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased Sirgalas õppustel.
Kaitseväelased Sirgalas õppustel. Foto: www.mil.ee

Täna lõppes Sirgalas Ida-Virumaal Scoutspataljoni kahenädalane väljaõppeharjutus BAM-11.

Õppuse eesmärk oli valmistada ette järgmisena Afganistani suunduvad sõdurid.

«Õppus BAM on alati olnud arengus ning seekord suutsime tänu Estcoy-13 kõrgele väljaõppetasemele viia läbi õppuse, kus Afganistani olukorra kompleksus tuli varasemast selgemini välja,» ütles Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Vahur Karus.

13.-23. septembrini toimunud õppusel kinnistasid kaitseväelased välisoperatsiooniks vajalikke oskusi, sealhulgas patrullimist, tegevust kontrollpunktides ja ohtlikul alal ning tegevust isevalmistatud lõhkekehade leidmisel ja käsitlemisel.

Õppuse eesmärk oli ka hinnata novembris Afganistani suunduva jalaväekompanii Estcoy-13 ja rahvusliku toetuselemendi NSE-12 koostööd. Väljaõppeharjutuse stsenaariumi aluseks olid Afganistanis Helmandi provintsis enimlevinud taktikalised situatsioonid.

Õppusel osales ligi 350 kaitseväelast. Lisaks Scoutspataljonile võtsid harjutusest osa õhuväe kopterimeeskond ning tagalapataljoni, pioneeripataljoni ja logistikakeskuse kaitseväelased.

Homme hommikul kell kuus alustavad Scoutspataljoni sõidukite kolonnid tagasiteed Paldiskisse marsruudil Sirgala-Narva maantee-Tallinna ringtee-Paldiski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles