Tegevuse lõpetanud Läti parteilt nõutakse raha

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andris Šķēle.
Andris Šķēle. Foto: Wikipedia.org

Läti ülemkohtu senat käskis sel suvel laiali saadetud Rahvaparteil tasuda riigikassase üle miljoni lati, mille erakond kulutas ebaseaduslikult parteikampaaniale.

Sellega kinnitas ülemkohtu senat ringkonnakohtu 2010. aasta novembri otsuse, mis käskis tänavu poliitikukarjäärist loobunud ekspeaministri Andris Šķēle parteil kanda riigikassasse 1,03 miljonit Läti latti (1,45 miljonit eurot), mille partei kulutas ebaseaduslikult partei positivismikampaaniale 2008. aastal, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Kuigi ülemkohtu otsus on lõplik ning ei kuulu edasi kaebamisele, sõltub Läti korruptsioonitõrjebüroo asejuhi Alvis Vilksi sõnul raha tagasimaksmine Rahvapartei endiste liikmete südametunnistusest, kuna erakond on oma tegevuse lõpetanud.

Rahvapartei laiali saatmise eel räägiti Läti meedias palju sellest, et erakonna tegevuse lõpetamise ajendiks oli just vältida ebaseaduslikult kasutatud kampaaniaraha tagasimaksmist riigieelarvesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles