Kohus vabastas naistapja ennetähtaegselt vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Svetlana Zaitseva / Õhtuleht

Harju maakohus vabastas neljapäeval ennetähtaegselt vanglast naise, kes kannab kahe mehe pussitamise ja neist ühe tapmise eest pikka vangistust.

Kuigi prokurör ning ka vangla olid 31-aastase Inna Baškirova vabastamisele vastu, leidis kohus, et naise võib siiski vanglast välja lubada. Samas allutas kohus ta üheks aastaks elektroonilise järelevalve alla ning määras talle katseaja kuni 2015. aasta 7. augustini.

Prokurör märkis Baškirova vabastamise arutelul, et kuigi naist pole vanglas distsipliinirikkumiste eest karistatud ning tal oleks vabaduses olemas kindel elukoht ja toetav sotsiaalvõrgustik, olid need olemas ka varem, kuid sellele vaatamata tarvitas Baškirova alkoholi ja sooritas raske isikuvastase kuriteo.

Viru maakohus mõistis 2009. aasta 3. märtsil Baškirova süüdi raskete tervisekahjustuste tekitamises ning tapmises ja karistas teda 13-aastase vangistusega. Maakohtu karmus oli üllatav, kuna prokurör nõudis naisele vaid kuueaastast vangistust. Baškirova esitas maakohtu otsuse peale ringkonnakohtusse apellatsioonkaebuse, milles soovis karistuse kergendamist.

Teise astme kohus leidiski sama aasta novembris, et maakohtu karmus polnud põhjendatud, ning määras naisele kaheksa-aastase vangistuse. Muuhulgas leidis ringkonnakohus, et karistuse mõistmisel tuleb kergendava asjaoluna arvestada süüdistatava puhtsüdamlikku kahetsust, samuti surma saanud kannatanu solvavat käitumist süüdistatava suhtes.

Baškirova sattus kriminaaluurimise alla 2006. aasta 16. novembril, kui läks Narvas asuvas korteris tülli tuttava mehega, kellele ta noa rindu lõi. Mees sai eluohtlikke vigastusi, kuid meedikutel õnnestus tema elu päästa. Järgmise aasta 10. augustil pani Baškirova toime järjekordse veretöö, kui ründas Narvas asuvas korterist tüli käigus teist meest. Naine haaras noa ning pussitas ohvri surnuks. Kohtueelse uurimise lõppedes sai Baškirova süüdistuse tapmises ja raskete tervisekahjustuste põhjustamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles