Raidma mereväe juhtumist: ootan selgeid vastuseid

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Raidma
Mati Raidma Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma leiab, et endise mereväeohvitseri juhtumi uurimiseks ei pea moodustama sõltumatut komisjoni, kuid samas ootab ta kaitseministeeriumilt ja kaitseväelt selgeid vastuseid, et väiteid on uuritud ja probleemid lahendatud.

Mereväest lahkunud mees kirjutas oma lahkumisankeedis, et mereväes lokkab onupojapoliitika, probleemiks on alkoholi tarvitamine tööajal ja tööruumides ning ahistatakse ja mõnitatakse inimesi.

«Arvan, et ametkond ja ministeerium on märkustest oma järeldused teinud ja asju ka uurinud. Ma ei näe hetkel vajadust suure ja sõltumatu komisjoni loomiseks, et seda uurida,» rääkis Raidma. «Aga ootan loomulikult täpsemat reaktsiooni kaitseministeeriumilt ja kaitseväelt.»

Raidma sõnul peab ta öeldu all silmas selgeid vastuseid, et neid endise mereväealase esitatud fakte on uuritud ja, et see, mis seal osaliselt on osutunud probleemiks, on lahendunud.

Kuidas olete rahul käitseväe tegevusega antud küsimuses?

«Ma ei hakka täitevvõimu tegevust hindama, kuna ei tea täpselt, mis konkreetselt toimus ja mis järjestuses. See, et sellist emotsionaalset informatsiooni liigub, pole esimene ega viimane kord,» ütles Raidma. «Minu isiklik tunne ütleb küll, et sajaprotsendiliselt tõedokumendina seda paberit lugeda ei kannata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles