Tõrva Tarbijate Ühistu eksjuhti ootab kohtutee

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev Tomson.
Olev Tomson. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse Tõrva Tarbijate Ühistu eksjuhti Olev Tomsonit vara omastamises suures ulatuses.

Postimees kirjutas aasta tagasi, et vastavalt süüteoteatele tegi Tomson Tõrva Tarbijate Ühistu varadega aastate jooksul, mida tahtis: müüs ühistule kuulunud krundi soodsalt enda firmale ja lõpuks vormis Valgas aadressil Tõrva mnt 1 asuvast endisest poehoonest tennise- ja squash’i-keskuse, kus on ka korterid. Seda kõike ühistu raha eest.

Süüdistuse kohaselt sõlmiti 2006. aastal notaribüroos ostu-müügileping, mille järgi müüs Tõrva Tarbijate Ühistu Valgas asuva kinnistu süüdistatava lähedasele. Lepingu järgi oleks ostja pidanud ühistule maksma üle 50 000 krooni. Raha jäi aga üle andmata.

Uurimise käigus selgitati välja, et Tomson on tellinud ühistu nimel ajavahemikul 2007-2008 erinevatest firmadest ja kauplustest kaupu ning teenuseid eesmärgiga rajada isiklikest huvidest lähtudes äri- ja spordirajatist. Arved tasuti aga ühistu rahalistest vahenditest.

Süüdistuse järgi tekitas Tomson kahju kokku üle miljoni krooni. Kannatanu on esitanud tsiviilhagi summas üle 70 000 euro.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Külli Saks selgitas, et kohtueelne menetlemine võttis mitu aastat aega seetõttu, et tegu on mahuka kriminaalasjaga.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Lõuna prefektuuri majanduskuritegude talitus ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Süüdimõistmisel saab selle kuriteo eest karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Tallinn, 6. jaanuar 2012. Pressinõukogu arutas Olev Tomsoni kaebust Postimehe peale ja leidis, et leht ei ole rikkunud head ajakirjandustava. Otsusega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles