ÜRO hääletuse eel puhkesid Läänekaldal kokkupõrked

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkupõrked Kalandia kontrollpunktis.
Kokkupõrked Kalandia kontrollpunktis. Foto: SCANPIX

Läänekaldal Iisraeli julgeolekujõudude ja Palestiina meeleavaldajate vahel puhkenud kokkupõrgedes on vigastatuid ning mitmed demonstrandid on kinni peetud.

Kõige teravamaks kujunes konflikt Kalandia kontrollpunktis, kus Iisraeli uudisteportaali Ynet teatel loopisid demonstrandid korrakaitsjaid kividega.

Läänekalda põhjaosas asuva Nabluse linna lähedal, kus juudiasunikud ja palestiinlased loopisid teineteise pihta kive, sai kergelt viga Iisraeli sõdur.

Palestiina allikate teatel sai aga Läänekalda lõunaosas asuvas Hebronis viga kaheksa-aastane palestiina poiss, kes sai löögi autolt, mida väidetavalt juhtis juudiasunik. Iisraeli arstid viisid poisi haiglasse.

Iisaeli armee esindaja teatel peeti kinni kaks poisi sugulast, kes ründasid politseinikke. Väidetavalt tekkis tüli sellest, kes peaks vigastatu haiglasse toimetama.

Iisraeli armee teatel on lisaks Kalandiale veel kolm suuremat konfliktipunkti – Jeruusalemma lähedal asuv Bil´in, Iisraeli ja Läänekalda piiril paiknev Ni'lin ning samuti Läänekalda lääneosas asuv Nabi Salih, kus Iisraeli julgeolekuüksused püüavad kive loopivaid demonstrante laiali ajada.

Jeruusalemma mošeedes toimunud palvused on möödunud aga rahulikult ning teated tõsisematest intsidenditest puuduvad. Iisrael on sellele vaatamata saatnud Templimäe piirkonda lisajõude.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles