Eriti julmal viisil inimese tapnud mees mõisteti 12 aastaks vangi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Viru maakohus mõistis 12 aastaks vangi mehe, kes mullu mais tappis Sillamäel eriti julmal viisil 43-aastase mehe.

Kohtuotsusega tunnistati 36-aastane Ivan Sokolovski süüdi teise inimese tapmises eriti julmal viisil ning mõisteti talle karistuseks 12 aastat vangistust, teatas kohtu pressiesindaja.

Süüdistuse järgi tungis Sokolovski ööl vastu 27. maid 2010 Sillamäel asuvas korteris tüli käigus kallale 43-aastasele mehele eesmärgiga ta tappa.

Sokolovski tegutses mitme tunni jooksul, pekstes ohvrit rusikate ja jalgadega elutähtsatesse organitesse, hüpates kannatanu peal, tagudes teda peaga vastu erinevaid esemeid, kägistades rihmaga, mille tagajärjel tekitas hulgaliselt vigastusi, millesse kannatanu kohapeal suri.

Oma tegudega pani Ivan toime teise inimese tapmise eriti julmal viisil ja erilise piinamisega. Ivani on varem kahel korral kohtulikult karistatud – avaliku korra raske rikkumise eest ja röövimise eest.

Kuritööle järgnenud päeval vahistati Sokolovski prokuröri taotlusel.

Viru maakohtus 31. augustil toimunud kohtuistungil nõudis prokurör Sokolovskile karistuseks 13 aastat vangistust.

Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning karistuse kandmise aja alguseks loetakse 27. mai 2010. Sokolovskilt mõisteti välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud. Kohtuotsus ei ole jõustunud. Teate apellatsiooni esitamise kohta saab esitada 7 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles