Sotsiaalamet nõuab luiskajatelt toetusi tagasi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Kahe aasta jooksul tegi Narva sotsiaalabiamet kindlaks 285 peret, kes taotlesid sotsiaalabi, kuigi neil oli kas mitu kinnisasja ja autot, nad said pensioni ja palka ning võtsid pangalaenu.

Hiljuti tegi Narva linnavalitsus 11 ettekirjutust ebaseaduslikult saadud abiraha tagastamiseks inimestele, kes sotsiaalabiameti ettepanekule tagastada võlgnevus vabatahtlikult mitte kuidagi ei reageerinud ning kohaliku sotsiaalabiameti direktori kohusetäitja Galina Vologdina sõnul on tegemist alles esimeste selliste otsustega, kirjutab Põhjarannik.

Ameti kirjadele ettepanekuga tagastada ebaseaduslikult saadud raha reageerisid inimesed mitmeti, mõned tulid kohe kohale ning neile koostati võla tagasimaksmise graafik.

Teistele koostati graafik, nad maksid ühe korra ja kadusid, vahetades elukohta, paljud aga ei reageerinud üldse.

Kui inimene vabatahtlikult raha ei tagasta, siis antakse see asi üle kohtutäiturile või politseile ning raha nõutakse sisse sunniviisil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles