Järvamaa mees lammutab vene aja tondilosse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Tanjuk.
Vitali Tanjuk. Foto: Reporter.ee

Järvamaa mees Vitali Tanjuk tuli omapärasele äriideele – nimelt lammutab ta vanad vene ajal ehitatud ja praegu tühjalt seisvad tondilossid tasuta maha ja müüb materjalid edasi.

Esimesed lammutamisele läinud majad asuvad Järvamaal, üks Koigis ja teine Sõrandus, vahendab Reporter.ee.

Puidu laseb mees ära hakkida ja sellega köetakse Paide inimeste radiaatoreid, metall läheb kokkuostu ja ka betooniga tehakse äri. «Vahelae paneelid lähevad tootmishoonetesse, seinapaneelid maantee äärde mürapaneeliks,» rääkis Tanjuk. «Materjal läheb praegu Soome ja Rootsi».

Mehe sõnul pole kõige olulisem raha teenimine, vaid koledate ja ohtlike majade lammutamine. Näiteks Koigil lammutatavas hoones käivad lapsed kolamas ja turvaline seal pole, rääkis üks kohalik elanik.

Tanjuk rääkis, et mahajäetud maju on lammutatud varemgi, kuid tema on esimene, kes valdadele seda teenust tasuta pakub. «Idee on valdade jaoks suurepärane, sest nad saavad oma sodist lahti. See on valla jaoks väga suur vastutus, kui on mahajäetud maja, kus kolatakse, siis nad põlevad ja,» rääkis mees.

Oma äriidee sai ta Musta mere äärsetest riikidest, kus selline praktika tema sõnul laialt kasutusel on. Konkurentsi Tanjuk ei karda, vaid kutsub üles ka teisi ettevõtjaid sama äriplaani kasutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles