Soomes hammustas karu kahte jahimeest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruunkaru
Pruunkaru Foto: SCANPIX

Soomes Põhja-Karjalas hammustas haavatud karu kahte jahimeest, kes saadud vigastuste tõttu toimetati haiglasse.

Kolm meest läksid eile Kontiolahtis karujahile. Politsei sai kell 16.45 teate, et Ahvenise ja Romppala vahelisel maa-alal liigub haavata saanud karu, keda jälitavad jahimehed.

Kell 20.34 teateti politseile, et karu oli kahte jahimeest hammustanud.

Kolm meest oli läinud haavatud karu jälitama ja õhtu hämardudes oli koer võtnud karu jäljed üles.

Tagaajamise käigus ründas haavatud metsloom esmalt 1960. aastal sündinud meest, tõugates ta pikali ning hammustades seejärel mõlemast jalast ja käest.

Jahikaaslasele tormas appi 1958. aastal sündinud mees, keda karu ründas samuti ja hammustas põlvest. Mehel õnnestus karu pihta tulistada ja loom suri sündmuspaigas.

Jahimeeste oletusel kaalub neid rünnanud karu enam kui 200 kilogrammi.

Mõlemad karult pureda saanud jahimehed toimetati kiirabiga Põhja-Karjala keskhaiglasse. Üks meestest vajas operatsiooni, kuid tema vigastused olid suhteliselt kerged.

Soomes algas karujaht 20. augustil ja see kestab 31. oktoobrini. Täna algas lisaks ka põdrajahihooaeg, mis kestab aasta lõpuni. Põhjapõtru tohib küttida 31. jaanuarini 2012.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles