Narkoäri ajanud mustlasverd naine ei pääsenud ennetähtaegselt vabaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaanataimed.
Marihuaanataimed. Foto: SCANPIX

Harju maakohus ei vabastanud lõppeval nädalal ennetähtaegselt vanglast mustlasverd naist, kes kuulus aastaid Tartus narkoäri ajanud kurjategijate gruppi ja sai selle eest reaalse vangistuse.

Prokurör tõi 24-aastase Lavanda Burkevitši vabastamise arutelul välja, et noort naist on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud. «Vabanedes puuduks naisel kindel töökoht ning samas on tema suhtes rahalisi nõudeid. Isikul on kriminogeense taustaga suhtlusringkond, kellega ta ka vangistuses viibides kontaktis on,» märkis prokurör.

Ta lisas, et varasemalt on Lavanda korduvalt katseaja nõudeid rikkunud, seega kriminaalhooldus ei motiveeri teda seaduskuulekalt elama.

Kohus oli prokuröriga päri ja jättis Burkevitši vanglasse karistust kandma.

Tartu maakohus tunnistas Burkevitši ja tema kuriteokaaslased Erika Burkevitši (57), Viktors Burkevicsi (65), Boris Valdre (55) ning Diana Burkevica (44) kokkuleppemenetluses süüdi suure koguse narkootilise aine marihuaana ebaseaduslikus käitlemises mullu aprilli alguses.

Erika Burkevitš sai maakohtu otsusel kolme aasta ja kahe kuu pikkuse vangistuse, mida suurendati talle varasema kohtuotsusega mõistetud ärakandmata karistuse võrra. Seega peab naine trellide taga veetma viis aastat ja neli kuud.

Diana Burkevicat karistas kohus kolmeaastase vangistusega, mida samuti suurendati talle varasema kohtuotsusega mõistetud ärakandmata karistuse võrra. Tema lõplikuks karistuseks kujunes kolme aasta, viie kuu ja 29 päeva pikkune vangistus.

Lavanda Burkevitši karistas kohus kolmeaastase vangistusega, kuid ka tema puhul liideti sellele varasema kuriteo eest määratud karistus. Seega tuleb naisel kokku vanglas veeta kolm aastat ja kuus kuud.

Valdret ja Viktors Burkevicsit karistati nelja-aastase vangistusega, millest kohe ärakandmisele kuulub üks aasta. Ülejäänud vangistuse mõistis kohus neile tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Süüdistuse järgi omandasid süüdistatavad tuvastamata ajal, kohast ja viisil vähemalt 320,93 grammi marihuaanat, millest osa andsid erinevad süüdistatavad erinevatel ajavahemikel teistele isikutele edasi alates 2004. aasta sügisest kuni 2009. aasta kevadeni.

Süüdistatavad tegutsesid grupina ja nende uimastimüümise kohaks oli Tartus Fortuuna tänaval asuv korter, kust narkohuvilised käisid marihuaanat ostmas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles