Kiisler: Vene kolleeg lubas raha uuteks piiriprojektideks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikk järjekord Narva piiripunktis.
Pikk järjekord Narva piiripunktis. Foto: Mihkel Maripuu

Kaliningradis Vene Föderatsiooni regionaalministri Viktor Basarginiga kohtunud regionaalminister Siim Kiisleri sõnul ütles kolleeg talle, et Vene riigieelarves on olemas raha kahe riigi tulevasteks piirialade elu parandavateks ühisprojektideks.

«Arutasime suuremahuliste strateegiliste ühisprojektide seisu ja rahastamist,» ütles Kiisler ning tõi näiteks Narva-Ivangorodi piiripunkti, Peipsi sadamate ja puhastusseadmete olukorra ning Petseri-Värska maantee.

Kohtumisel otsustati, et on vajalik kokku leppida sedalaadi investeeringute teostamine ja rahastamine ka järgmistel aastatel. Kiisleri sõnul kinnitas Vene Föderatsiooni regionaalminister, et Venemaa riigieelarves on taolisteks projektideks ka tulevikus raha ette nähtud.

«Piiriülene koostöö on meie kui piiririigi jaoks kindlasti prioriteet ning konkreetsed projektid on selle koostöö nurgakivid,» ütles Kiisler.

Ministrid rõhutasid kahe riigi ühisprojektide tähtsust ning avaldasid valmisolekut ka edaspidi sellist sisulist koostööd jätkata.

Samade meeste varasemal, veebruarikuisel kohtumisel Tallinnas kirjutasid kahe riigi ministeeriumid alla ka piiriülese koostöö memorandumile.

Regionaalminister Siim Kiisler juhtis Eesti delegatsiooni rahvusvahelisel piiriülese koostöö konverentsil Kaliningradis 22.-23. septembril.

Eesti põhilised huvid piiriüleses koostöös on seotud transpordi infrastruktuuriprojektidega, piiriületamisega seotud probleemide lahendamisega ning Läänemere ja selle ümbruse keskkonnaseisundi parandamisega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles