Kasjanov tandemist: need sellid irvitavad meie üle

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kasjanov
Mihhail Kasjanov Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa endine peaminister Mihhail Kasjanov Kommersant FM-ile antud intervjuus, et teadet Vladimir Putini kandideerimisest presidendiks võis oodata, kuid veidi pani teda muigama asjaolu, et ettepaneku kandideerida tegi Dmitri Medvedev.

«Imekspandav on see, et Medvedevist saab valitsusjuht. Need sellid irvitavad meie kõigi üle, teevad tsirkust. Ja see on loomulikult lihtsalt pentsik. Ma arvan, et paljud inimesed saavad nägijaks ja mõistavad, kus nad elavad, millises riigis ja kes meid valitseb.»

Kommersant uuris, miks kutsus taolise arvamusavalduse esile just Medvedev võimaliku uue peaministrina, aga mitte Putin järgmise riigipeana. «Sellepärast, et Medvedev pole iseseisev tegelane,» vastas Kasjanov.

Poliitiku sõnul püüavad Putin ja Medvedev säilitada vana süsteemi. Riik liigub kollapsi suunas ja selleks peab olema valmis.

Kasjanov käis välja oletuse, et tandem ei pea vastu ei 2016. aasta riigiduumavalimiste ega 2018. aasta presidendivalimisteni, kuna riik ei vea sinnani välja. Kolme aasta pärast me unustame nad, lisas ta.

Täispikkuses intervjuud saab lugeda Kommersandi koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles