Läti trükimeedia protestis käibemaksu tõusu vastu ühise esiküljega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valda Kalnina

Kõik Läti suuremad päevalehed ilmusid eile ühesuguse esilehega, mis oli vormistatud järelehüüdena, milles teatati ajakirjanduse surmast 2009. aastal. Protesti põhjuseks oli valitsuse teisipäevane otsus tõsta trükiväljaannete senist sooduskäibemaksumäära viielt protsendilt kümnele.


Meediaväljaanded on ministrite otsusest nördinud, osutades, et aastalõpu tellimiskampaania läheneb lõpule ning see korraldati, arvestades senist käibemaksumäära. Samuti taotlevad nad kümneprotsendilise soodusmäära kehtimist 2010. aastast, mil valitsuse kava järgi rakenduks neile juba 21-protsendiline määr.



Läti valitsus otsustas tõsta käibemaksu 18 protsendilt 21-le. Osa seni soodusmääraga maksustatud teenuste käibemaks aga kerkib seniselt viielt protsendilt 21-le. Kava vajab jõustumiseks seimi heakskiitu.



Pildil olev läti vanamemm on otsustanud eile ilmunud ajalehtedest lähemalt tutvuda päevalehega Latvijas Avize, kuigi ka selle väljaande taga asuva ärilehe Dienas Bizness ja päevalehe Neatkariga Rita avize esikaas on päisest allpool samasugune. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles