Rünnakus CIA majale hukkus üks ameeriklane

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani politseinik positsioonil.
Afgaani politseinik positsioonil. Foto: SCANPIX

Afgaanist töötaja lasi maha ühe USA kodaniku Kabulis Ühendriikide saatkonna kõrvalhoones, mida kasutas Luure Keskagentuur (CIA), vahendab uudistevõrk AFP ametivõimude teadet.


Ariana hotelli rünnakus eile hilisõhtul sai viga veel üks USA kodanik ning tapeti ka tulistaja, teatas saatkonna pressiesindaja Gavin Sundwall. Pressiesindaja sõnul tegutses saatkonnas töötanud tulistaja üksi. «Rünnaku motiivi veel uuritakse,» lisas ta.

Sundwalli sõnul pole vigastatu elu praegu ohus ning ta toimetati ravile ühte Afganistanis asuvasse sõjaväehaiglasse. Hukkunud ameeriklase surnukeha peaks peagi kodumaale toodama.

Kuigi Taliban kipub tavaliselt nobedalt vastutuse võtma ka nende välismaalaste surmade eest, kus mässuliste käsi tegelikult mängus pole olnud, ütles terroriorganisatsiooni pressiesindaja Zabihullah Mujahid täna AFP-le, et ka tema alles uurib, mis toimus.

NATO rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude (ISAFi) ametnike sõnul on põhjuseks, mis paneb afgaanist töötaja tema välismaiseid tööandjaid ründama, tihtipeale ründaja lahingustress või siis isiklikud erimeelsused.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles