Bussijuhti ähvardas kärbikuga tema endine kolleeg

Anneli Ammas
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Sindi liinibussis paukus haavlipüss, katki on kolm istet.
Pärnu-Sindi liinibussis paukus haavlipüss, katki on kolm istet. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnumaal Sindis kärbikuga endisest kolleegist liinibussijuhti ähvardanud ja bussiistmesse tulistanud Ilmarile esitas prokurör süüdistuse tapmiskatses.


«Kui oleks halvasti läinud, ma bussijuhina enam ei töötaks, vaid oleksin aiandis kastekann,» heitis võllanalja bussiettevõtte MTG Pärnu osakonna bussijuht Hannes Õun, kes pühapäeva õhtul endise kolleegi kärbiku ette jäi.

Iga päev Pärnu-Sindi liinil sõitev tagasihoidlik saarlane, kuueaastase bussijuhistaažiga Õun jõudis pühapäeva õhtul pärast kella kuut Sindis lõpp-peatusse. Bussis olid vaid bussijuht ja tema sõber, kui sisse astus pool aastat tagasi samuti MTG bussifirmas töötanud Ilmar, käes jahipüssist tehtud kärbik.

«Ta käskis sõbral eest ära minna ja sihtis mind oma kärbikust,» kirjeldas Õun kriitilist juhtumit. «Ta oli väga ebakaines olekus, täiesti segane ja oleks ükskõik keda võinud sihtida,» ei võtnud Afganistani kogemusega Õun juhtunut liiga südamesse.

Kui Ilmar umbes aasta samas bussiettevõttes töötas, said mehed omavahel hästi läbi ning kurtsid vastastikku bussijuhi raske elu ja madala palga üle.

Üleeile oli Ilmar purjus ja sõitis oma autoga Pärnust Sindisse.

«Sain tal püssist kinni, ta jõudis ühe paugu sellest ühte istmesse lasta, aga siis sain temalt relva kätte ja panin asfaldi peale pikali maha,» rääkis Õun ega tahtnud end sugugi kangelaseks pidada. Mees kutsus politsei, kiitis esimesena kohale jõudnud politseinikku ja läks eile pärastlõunal taas harjumuspärasele Sindi liinile.

MTG Pärnu osakonna dispetšerile Laidi Jõesaarele on Ilmar meelde jäänud kui konfliktne ja rahulolematu mees.

«Ta muudkui õiendas ja nõudis ning polnud millegagi rahul,» iseloomustas dispetšer. «Tema kohta tuli reisijailt ka kaebusi, aga kui tal juhtus hea päev olema, oli ta intelligentne ja mõnusa jutuga.»

Bussifirmast lahkus Ilmar töölt selle aasta alguses pärast 15. jaanuaril Pärnu linnas toimunud avariid, milles keegi viga ei saanud ning kindlustus sõiduauto ja bussi kokkupõrke tagajärjed lahendas. Buss vajas siiski remonti.

«Vahel ta helistab meile siia, aga ikka sopsis peaga,» lisas dispetšer.

Õun rehmas eile enne liinile minekut käega ja ütles, et bussijuhi igapäevas on pidevalt keerulisi olukordi.

«Tulge ja sõitke reede või laupäeva õhtul Sindi liinil – siis näete, kuidas vabakasvatus noortele mõjub,» soovitas saar­lasest bussijuht. «Mul on särk puruks rebitud, on noaga ähvardatud,» loetles ta.

Õun avaldas lootust, et pühapäeval juhtunu paneb 58-aastasele endisele kolleegile mõistuse pähe.

Prokurör kavatseb taotleda kohtult luba kärbikuga vehelnud Ilmari vahistamiseks. Relvaluba mehel ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles