Õiguskantsler tutvub Reiljani-Tuiksoo süüasja materjalidega

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Indrek Teder.
Õiguskantsler Indrek Teder. Foto: Liis Treimann

Õiguskantsler Indrek Tederi sõnul on vara öelda, millal ta võiks pöörduda riigikogusse Villu Reiljanilt ja Ester Tuiksoolt saadikupuutumatuse äravõtmiseks, sest enne peab ta tutvuma prokutatuuri taotluse ja mahuka kriminaalasja materjalidega.


Riigiprokuratuur saatis täna õiguskantslerile taotluse esitada Tuiksoole ja Reiljanile süüdistus maadevahetuse kriminaalasjas. Selle esitamiseks peab õiguskantsler kõigepealt taotlema riigikogult Reiljani ja Tuiksoo saadikupuutumatuse äravõtmist.

Õiguskantsleri pressiesindaja Jaana Padriku sõnul  tutvub teder taotlustega ning kujundab oma esialgse arvamuse taotluste menetlemiseks vajaliku aja osas.

Padrik märkis, et vastavalt kriminaalmenetluse seadustikule peab õiguskantsler enne saadikupuutumatuse ära võtmise ettepaneku tegemist kontrollima kohtueelse menetluse kokkuvõtte ja toimetatud kriminaalmenetluse seaduslikkust. Õiguskantsleri pädevuses ei ole tõendite hindamine ja kontroll, tõdes Padrik.

Kui kohtueelne menetlus on läbi viidud seaduse nõudeid järgides, esitab õiguskantsler Riigikogule ettepaneku anda nõusolek Riigikogu liikme kohta süüdistusakti koostamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles