Redgate Varahaldus sai fondivalitseja tegevusloa

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veikko Maripuu.
Veikko Maripuu. Foto: Toomas Huik

Finantsinspektsioon andis ASile Redgate Varahaldus fondivalitseja õiguse osutada väärtpaberiportfelli valitsemise, investeerimisnõustamise ja kliendi jaoks fondiosakute või aktsiate hoidmise teenuseid.


AS-i Redgate Varahaldus juhatusse kuuluvad Mart Altvee, Veikko Maripuu ja Andrei Zaborski ning nõukogusse Indrek Prants, Armin Kõomägi ja Jaak Kütt.

Investeerimis- ja pensionifondide valitsemiseks on vajalik finantsinspektsiooni tegevusluba. Varem on inspektsioon selle väljastanud aktsiaseltsidele Avaron Asset Management, Danske Capital, ERGO Varahalduse AS, GILD Fund Management, GILD Property Asset Management, Hansa Investeerimisfondid, Kawe Kapital, LHV Varahaldus, Limestone Investment Management, Nordea Pensions Estonia AS, SEB Varahaldus, Trigon Alternative Funds ja Trigon Funds.

Fondivalitseja põhiliseks tegevusalaks on fondide ja väärtpaberiportfellide valitsemine: fondi aktsiate või osakute väljalaske ja tagasiostmise korraldamine, fondi vara investeerimine, vara üle arvestuse pidamine ning muu asjakohane tegevus. Üks fondivalitseja võib valitseda mitut fondi.

Redgate Varahaldus on Veikko Maripuu, Mart Altvee ja Aare Tammemäe asutatud Redgate Capitali tütarfirma, mis tegeleb fondihaldusega ja on vaid üks Redgate Capitali tegevusi. Sellele lisaks on meestel moodustamisel ka investeerimispank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles