Kaitseväe juhataja andis Briti ohvitserile teeneteristi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timothy Whiteman.
Timothy Whiteman. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneots andis täna kaitseväe peastaabis Suurbritannia ohvitserile Timothy Whitemanile üle kaitseväe teeneteristi riigikaitseliste teenete eest.

Kaitseväe juhataja autasustas vanemohvitser Timothy Whitemani teeneteristiga seoses Eesti Kaitseväe missiooni toetamisega Afganistanis, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Eesti ja Ühendkuningriigi vaheline sõjaline koostöö algas juba 1919. aastal, kui tänu Briti laevastikule oli meie meri kaitstud ja me saime keskenduda maismaa operatsioonidele. On heameel, et meil on ka praegu lähedane koostöö Afganistani operatsioonil ja eestlastel on suur au teenida brittide alluvuses,» ütles kindral Ants Laaneots. «Vanemohvitser Timothy Whiteman on üks võtmeisikutest, kes vastutas meie kahe riigi koostöö eest ja tänan teda suure panuse eest meie üksuste logistilise toetuse tagamisel.»

Timothy Whiteman teenis Suurbritannia ühendväejuhatuse staabis Afganistani jaoskonnas ja oli kontaktohvitser Eesti ja Ühendkuningriigi vahel. Tema tööülesannete hulka kuulus ka Afganistanis teeniva Eesti kompanii logistiline toetamine. Kontaktohvitseri ametikoha rotatsioon on kaks aastat.

«On suur au saada sellise kõrge tunnustuse osaks,» ütles Timothy Whiteman. «Usun, et meie kaitsevägede head suhted jätkuvad ka pärast minu ametiaja lõppu.»

Suurbritannia ühendväejuhatus (The Permanent Joint Headquarters) asutati 1996. aastal, et tõsta Ühendkuningriigi juhitud ühendoperatsioonide efektiivsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles