Äpardunud rahapesijad pääsesid tingimisi karistusega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus kinnitas täna karistusleppe, millega Arnold Gutman (41) ja Läti kodanik Konstantins Kostockins (39) mõisteti tingimisi kaheks aastaks vangi kolmeaastase katseajaga.

Koos eelmistega anti kohtu alla ka Rein, kuid tema kokkuleppemenetlusega nõus ei olnud ning tema süüküsimuse lahendab kohus üldmenetluses, vahendas ERR Uudised.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi üritasid Gutman, Kostockins ning Rein tegeleda mullu 23.-28. aprillini rahapesuga 214 000 USA dollari ehk 160 583 euro ulatuses.

Nii tegi Kostockins eelmise aasta kevadel Gutmanile ettepaneku leida Eestis mõne äriühingu konto, mille kaudu saaks ebaseaduslikku päritolu rahaga tehinguid teha ning Gutman leidis selleks oma tuttava Reinu, kes andis kasutada endale kuuluva äriühingu pangakonto.

Mullu 16. aprillil tegi uurimisel tuvastamata jäänud mees USAs Detroitis ühe üriühingu arvelt kuus ebaseaduslikku ülekannet erinevates riikides asuvatele pangakontodele kokku 1 403 461 dollarit, raha aga Eestis kätte saada ei õnnestunud, sest USA pank oli Eestit teavitanud ebaseaduslikust ülekandest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles