Eesti aitab Palestiina omavalitsust tõhusa valitsemissüsteemi loomisel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet kohtus 27. septembril Palestiina omavalitsuse telekommunikatsiooni ja infotehnoloogia ministri Mashhour Abudakaga.
Välisminister Urmas Paet kohtus 27. septembril Palestiina omavalitsuse telekommunikatsiooni ja infotehnoloogia ministri Mashhour Abudakaga. Foto: Välisministeerium

Välisminister Urmas Paet ütles täna kohtumisel Palestiina omavalitsuse telekommunikatsiooni ja infotehnoloogia ministri Mashhour Abudakaga, et Eesti on valmis jätkama Palestiinaga koostööd infotehnoloogiliste võimaluste rakendamisel avalikus halduses.

«Sellised arengud aitavad kaasa ka Palestiina omavalitsuse kujunemisel võimalikult tõhusaks ning on ettevalmistus kahe riigi lahenduseks ehk Iisraeli ja Palestiina rahulikuks koostoimimiseks,» lisas ta ministeeriumi pressiesindaja teatel.

Paeti sõnul aitab Eesti Palestiinal arendada elektrooniliste andmebaaside koosvõimet (X-tee) paremaks valitsemiseks ja avalike teenuste osutamiseks. «Eesti on välja arendanud IT-lahendused, mis kergendavad oluliselt riigiametite tööd ning tõstavad nende tõhusust. Tänapäevaste info- ja kommunikatsioonitehnoloogia lahenduste kasutamine aitab kaasa inimestele esmavajalike e-teenuste kättesaamisele ning seeläbi heade ja läbipaistvate valitsemistavade juurutamisele,» lausus ta.

Samuti on Eesti jaganud Palestiinale kogemusi e-õppe korraldamisel ning IT-võimaluste kasutamisel hariduse administreerimisel.

Välisminister Paet kinnitas kohtumisel, et Eesti toetab kahe riigi lahendust ehk Iisraeli ja Palestiina rahumeelset kooseksisteerimist. Paet rõhutas, et kõige olulisem on taastada Iisraeli ja Palestiina vahelised läbirääkimised. «Püsiv ja rahumeelne lahendus saab tulla vaid läbirääkimistelt, mida toetab rahvusvaheline kogukond,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles