Aivar Pilv: maadevahetusele võib kohtus kuluda kolm aastat

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Aivar Pilv (vasakul) koos oma kaitstava Villu Reiljaniga.
Vandeadvokaat Aivar Pilv (vasakul) koos oma kaitstava Villu Reiljaniga. Foto: Liis Treimann

Villu Reiljani kaitsja Aivar Pilv ütles, et maadevahetuse kriminaalasja arutamine võib esimese astme kohtus kesta aasta-poolteist ja kokku kõigis astmetes kuni kolm aastat.


Pilv ütles, et tal oleks hea meel, kui protsess lõpeks siiski kiiremini ja kahtlusaluste kannatused võimalikult vähem aega kestaks.

«Mul on rõõm tõdeda, et erinevalt Rävala asjast, järgis prokuratuur seekord seadust ja kuulas enne saadikupuutumatuse taotluse esitamist kaitsjad ära,» lausus Pilv. Ta lisas, et prokuratuur on vastuses oma seisukohti väga ümmarguselt ja üldsõnaliselt selgitanud.

Pilve hinnangul on kahtlustused põhjendamata, faktidega tõendamata ja üldsõnalised. Ta seadis kahtluse alla ka jälitustegevuse seaduslikkuse tõendite kogumisel. «Prokuratuur leiab, et tõendeid on piisavalt. Eks siis vaidleme kohtus edasi.»

Kahtlustuse kohaselt said riigikogu liikmed Villu Reiljan ja Ester Tuiksoo maadevahetuse protsessis teatud taotlejate soodustamise eest hüvesid. Pilve hinnangul on see aga tõendamata.

Ta avaldas kahtlust, kas asi enne sügist kohtusaali üldse jõuab, ses katkematu kohtumõistmise põhimõtte rakendamine on järjekorrad pikaks venitanud. «193 paksu toimikut, kus olulist pole ebaolulisest püütudki eristada, peaks kohtumajja jõudma jaanuari lõpuks,» ütles Pilv

Enne seda peab aga prokuratuur kahtlusalustele süüdistuse esitama. Selleks aga tuleb riigikogu liikmetelt eelnevalt saadikupuutumatus ära võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles