Tuiksoo: see on iludemonstratsioon

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ester Tuiksoo
Ester Tuiksoo Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu rahvaliitlasest liige Ester Tuiksoo nimetas riigiprokuratuuri täna õiguskantslerile esitatud palvet temalt maadevahetuse kriminaalasjaga seoses saadikupuutumatus võtta iludemonstratsiooniks.


Kuidas te prokuratuuri tänast käiku kommenteerite?

Prokuratuuri tänane avaldus süüdistuse esitamise kohta on loomulik jätk 2006. aastal avalikuks saanud kriminaalasjale. Õiguskantsler on viidanud, et saadikupuutumatuse äravõtmiseks peab ta tutvuma prokuratuuri taotluse ja mahuka kriminaalasja materjalidega. Seega läheb veel aega ja sellel aastal riigikogu puutumatuse üle otsustada ei saa. Kuna reaalselt süüdistusi esitatud ei ole, on tegemist järjekordse iludemonstratsiooniga.

Kas olete nõus sellega, et maadevahetuse kriminaalasjaga edasiliikumiseks võetakse teilt saadikupuutumatus?

Selleks, et saaks alustada kohtulikku kontrolli, tuleb saadikult puutumatus võtta. Me oleme huvitatud õiglasest ja kiirest kohtupidamisest.

Kui teilt puutumatuse võtmine peaks tulema hääletamisele riigikogus, siis kas hääletate puutumatuse äravõtmise poolt? Miks?

Protsess tuleb lõpule viia, et kaitsta oma au.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles