Marika Valk: emotsioon on meil, mitte turistidel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Valk.
Marika Valk. Foto: Peeter Langovits

Kauaaegne muuseumijuht Marika Valk rääkis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et välisturistid suhestuvad natsikurjategijasse Alfred Rosenberg teisiti kui Eesti inimesed.

«Nad vaatavad seda kui meie ajalugu, aga emotsioon on meil. Välisturist lihtsalt saab teada, et jah, see kaabakas sündis siin ja võimalik, et ta juba teab, kuidas ta oma otsa leidis,» rääkis Valk saates «Vabariigi kodanikud».

Valk tõdes, et küllap oli Rosenbergi-ekspositsioon siiski neutraalne, kuid lihtsalt väga vale koha peal. «Ekspositsioonide valikute otsuste tegemise juures on terve kollektiiv, seda ei tee üks kuraator. Valik oleks võinud olla ka teistsugune.»

Möödunud nädalal palus kultuuriministeerium Eesti ajaloomuuseumil eemaldada oma ekspositsioonist palju kõneainet tekitanud natsikurjategija Alfred Rosenbergiga seonduvad materjalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles