Rahvaliit heidab prokuratuurile ette venitamist

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Rahvaliit.
Eestimaa Rahvaliit. Foto: .

Eestimaa Rahvaliit peab kahetsusväärseks kapo ja prokuratuuri venitamist maadevahetuse kriminaalasja menetlemisel.


Pressiesindaja Manuela Pihlapi sõnul on Rahvaliit huvitatud kiirest ja õiglasest kohtupidamisest.

«Samas peame kahetsusväärseks nii kaitsepolitseiameti kui ka prokuratuuri põhjendamatut viivitamist kriminaalasja menetlemisel. Suure avalikkuse tähelepanuga algatatud kriminaalasi ei ole aastatega selgust toonud.»

Pihlap meenutas, et kui maadevahetuse kriminaalasi toodi avalikkuse ette enne riigikogu valimisi, siis süüdistused esitatakse alles nüüd - kaks aastat hiljem, enne europarlamendi ja kohalike omavalitsuste valimisi.

«Samas on selgunud, et uurimist on teostatud ühekülgselt ehk ühele erakonnale orienteeritult, samas kui meedias on juba räägitud maadevahetuse tegelikest algatajatest,» lisas Pihlap, nimetamata siiski konkreetseid nimesid.

Pressiesindaja väitel tuleb lisaks tunnistada, et aastate jooksul kokku kirjutatud süüdistused näitavad, et prokuratuuril pole ühtegi otsest süütõendit.

«Tuleb mõista, et kriminaalmenetluse eesmärk on selgitada tõde toimunu kohta ja meie oleme igati huvitatud tõe avalikkuse ette toomisest, et spekulatsioonid lõpuks lõpeksid.»

Riigiprokuratuur soovib Villu Reiljanile ja Ester Tuiksoole maadevahetuse süüasjas esitada süüdistuse altkäemaksu võtmises ja on teinud õiguskantslerile vastavasisulise taotluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles