Ministeerium laseb analüüsida sisejulgeoleku valdkonna juhtimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeerium.
Siseministeerium. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Siseministeerium kuulutas välja hanke sisejulgeoleku valdkonna juhtimise analüüsimiseks ja ette- panekute saamiseks, kuidas seda parandada, kirjutab politsei- ja piirivalveameti (PPA) ajakiri Radar.

Hanke eesmärk on arendada ning optimeerida sisejulgeoleku valdkonna poliitika kujundamist ja elluviimist alates siseministeeriumist kuni PPA väikseima üksuseni.

PPA peadirektori Raivo Küüdi sõnul on siseministeeriumi ja PPA ametnikud 2010. aastast peale arutanud rollijaotuse küsimusi ministeeriumi ja PPA erinevate tasandite vahel. Nüüdseks ollakse veendunud, et üldjuhtimise korrastamiseks ning täpsemaks rollide jaotamiseks siseministeeriumiga on vaja peale ametkondade sisemise veendumuse ka välist pilku. «Seetõttu oleme kokku leppinud, et ministeerium korraldab riigihanke, et saada sel teemal ekspertarvamus,» ütles Küüt.

Ta lisas, et paralleelselt eksperthinnanguga jätkuvad PPA oma tegevused tugiteenuste vähendamisel ja üldjuhtimise korrastamisel.

«Programmi JUTA (juhtimise ja tugitegevuste arendamine) raames jätkame ka PPA teenuste kirjeldamist. Administratsioon ning piirivalveosakond on oma teenuseid juba kirjeldanud, sügisel jätkame teenuste kirjeldamist teistes põhivaldkondades, sealhulgas üldjuhtimises,» selgitas Küüt.

Peadirektori väitel on tellitav eksperthinnang nende tegevuste korraldamisel kindlasti suureks abiks. Siseministeeriumi tellitav analüüs peaks vastama küsimustele, kas PPA ja siseministeeriumi vahelised rollid poliitika väljatöötamisel, elluviimisel ning tulemuste hindamisel on selgelt määratletud ja reguleeritud, samuti seda, kas PPA juhtimisahel ja -tasandid on selgelt ja arusaadavalt määratletud ning kuidas on PPAs jaotatud rollid piirkondliku ja valdkondliku juhtimise vahel.

Analüüsi lõppraporti planeeritav valmimisaeg on novembri keskel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles