Saaremaa talupidajad on endiselt huntidega hädas

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt
Hunt Foto: SCANPIX

Viimase nädala jooksul on hundid Saare maakonnas taas lambakarju harvendanud – teadaolevalt on nädalaga murtud kümme lammast.

Keskkonnaameti pressiesindaja Aet Truu ütles ajalehele Saarte Hääl, et murdjat tegelikult kindlalt teada ei ole, kuid valves olnud jahimehe sõnul nägi viimane karjamaal kahte hunti.

Keskkonnaameti looduskaitse bioloog Tõnu Talvi lisas omalt poolt, et absoluutse kindlusega saab kahjutegijaks nimetada hunti vaid siis, kui juhtunut on pealt nähtud.

«Senised Saaremaal tehtud aktid viitavad kõik tõenäoliselt hundi tekitatud kahjule,» sõnas Talvi. Vaatamata Saare maakonnas erandkorras väljastatud hundilaskmisloale ei ole pahategijaid Tõnu Talvi sõnul senimaani tabatud. «Tuletame loomaomanikele veel kord meelde, et oma vara kaitsmisse ja hooldesse tuleb suhtuda vastutustundlikult,» tähendas ta.

Alles kaks nädalat tagasi kirjutas Postimees, et Saaremaa talupidajate liidu hinnangul tuleks saar üldse hundivabaks muuta, keskkonnaamet ei pea seda aga võimalikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles