Laar: kaitseväe ja PPA ühine kopteripark võimaldaks osta uusi koptereid

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Liis Treimann

Kaitseminister Mart Laari hinnangul võiks politsei- ja piirivalveametil (PPA) ning kaitseväel olla ühine kopteripark, kuna seeläbi tekiks rohkem raha, et osta uusi ja paremaid helikoptereid.

«Eesti-sugusel väikeriigil käiks mitme erineva kopteripargi hankimine ja ülalpidamine ilmselgelt üle jõu ning ega veest väljavintsitavat merehädalist, kiiret arstiabi vajavat voodihaiget ega transporti vajavat kaitseväelast või politseinikku eriti ei huvita, kelle embleem kopteri küljel ilutseb,» rääkis kaitseminister Mart Laar.

«Olen veendunud, et riigi praegust kopteriparki saab paremini ära kasutada,» sõnas ta. «Ilmselgelt võimaldaks keskendumine ühele ainsale kopteriüksusele jätta ka rohkem raha uute ja vajadusel paremate kopterite hankimiseks.»

Samuti tuleks kaitseministri hinnangul teha kaitseväel, politsei- ja piirivalveametil ning ka veeteede ametil rohkem koostööd. Näiteks olevat neil ametitel oma sadamad, mida võiks tegelikult kasutada ühiselt. Veel piisavat ühest mereseirekeskusest, mitte iga ameti enda pool mehitatud keskusest.

«Täna ei näe ma ühtegi selget põhjust, miks meil ei võiks kolme erineva mereseirekeskuse asemel olla üksainus, mis koondaks endasse kõikide olemasolevate keskuste funktsioonid ja kompetentsi,» ütles Laar. «Kas mereseirekeskuse ukse peal saab olema mereväe, politsei- ja piirivalveameti või veeteede ameti silt, on kolmandajärguline küsimus võrreldes seeläbi tekkiva rahalise säästu ja ühtse mereseirekeskuse võimekuse kasvuga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles