Tuli hävitas peaaegu kogu Kopenhaageni legendaarse spordikompleksi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopenhaageni kesklinnas asuv spordihall KB-Hallen.
Kopenhaageni kesklinnas asuv spordihall KB-Hallen. Foto: SCANPIX

Kopenhaagenis hävis tulekahjus suur osa 73-aastasest spordikompleksist KB-Hallenist, kus täna oli plaanis avada iga-aastane erootikamess.

«See on suur põleng ja tuletõrjebrigaadi väitel on olemas oht, et kogu ehitis põleb maha,» ütles politsei pressiesindaja Lars-Christian Borg AFP-le.

Ligi 20-l inimesel, kes olid seotud erootikamessi korraldamisega ja ööbisid kompleksis, õnnestus tervelt välja pääseda, vahendas Huffington Post. Kolm inimest viidi suitsumürgituse tõttu haiglasse, kuid tuletõrje pressiesindaja Lars Rosenwanger sõnul lubati hiljem koju.

Kahjutuli sai alguse varahommikul kella 6 paiku. Esialgsete andmete järgi põhjustas selle ülekuumenenud halogeenlambid, mis panid põlema pappkastid.

Naabruses elavatel inimestel soovitati tiheda suitsu tõttu aknad ja uksed kinni hoida. Suits õnneks mürgine ei ole, rõhutas Borg.

KB-Hallen valmis 1938. aastal ja omal ajal oli see Euroopa suurim erakätes olev spordikompleks. Ehitis läbis hiljuti uuenduskuuri ja sai omale kaasaegse tuletõrjesüsteemi.

KB-Hallenis on korraldatud rahvusvahelisi tennise- ja sulgpalliturniire ning poksivõistlusi, samuti kontserte ja näitusi. Kompleksi juures on kaks jalgpalliväljakut, 26 tenniseväljakut ja kolm söögikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles