Läti erakond tõrjub väiteid Venemaale allumisest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koosmeele Keskuse juhtpoliitikud Nils Ušakovs (vasakul) ja Janis Urbanovics.
Koosmeele Keskuse juhtpoliitikud Nils Ušakovs (vasakul) ja Janis Urbanovics. Foto: SCANPIX

Peamiselt Läti venekeelse elanikkonna huve esindava Koosmeele Keskuse ühe liidri Jānis Urbanovičsi kinnitusel ei lase nad valitsuses olles end Venemaal mõjutada.

Urbanovičs, kes on ka 17. septembril toimunud valimised võitnud erakonna üks kahest peaministrikandidaadist, kinnitas, et nad ei juhindu Venemaa soovitustest ega lase end idanaabril survestada, vahendas Läti uudistevõrk LETA.

Samuti lükkas kauaaegne seimiliige Urbanovičs ümber väited, nagu kasvaks Lätis Venemaa mõju, kui Koosmeele Keskus kaasatakse valitsusse.

Vastava avalduse tegi Urbanovičs täna pärast kohtumist president Andris Bērziņšiga, kes kuulas täna ära ka Ühtsuse ja Zatlersi Reformierakonna (ZRP) esindajate seisukohad.

Paljud poliitikavaatlejad peavad Koosmeele Keskuse koalitsioonikõnelustele kutsumist vaid pelgalt sümboolseks žestiks ning arvavad, et lõpuks kaasavad koostööleppe sõlminud Ühtsus ja ZRP valitsusliitu rahvuslaste liidu Kõik Läti Heaks! – Isamaale ja Vabadusele / LNNK. Kolmel erakonnal oleks seimis kokku 56 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles